
Cud Malina to rodzinne gospodarstwo ekologiczne z unikalną plantacją letnich malin, plantacjami porzeczek czerwonych i czarnych odżywianych wyłącznie ziołami.
Uprawiamy organiczne owoce w standardzie biodynamicznym Demeter z szacunkiem do natury i konsumentów. Nasze plantacje są certyfikowane ekologicznie w jednostce certyfikującej TÜV Rheinland. W 100% naturalny, ekologiczny sposób uprawy sprawia, że owoce i soki są bezpieczne, zdrowe i smaczne.
Dbamy o glebę i bioróżnorodność na plantacjach. Maliny i porzeczki rosną i dojrzewają naturalnie, odżywiane są wyłącznie ziołami: mniszek lekarski, kurdybanek, dziurawiec, koniczyna biała, skrzyp, wrotycz, babka, mak, krwawnik, rumianek, lucerna, łubin.. Wspieramy bioróżnorodność. Stworzyliśmy na plantacjach unikalny ekosystem, równowagę biologiczną. Naszymi pomocnikami są: biedronki, złotooki, trzmiele, murarki, dobroczynki, pszczoły (mamy pasiekę), krety, ptaki...
Uczymy się najbardziej naturalnych metod uprawy. Wykorzystujemy metody rolnictwa biodynamicznego, permakultury, zielarstwa. Nie stosujemy chemicznych pestycydów i nawozów sztucznych
Soki i syropy tłoczymy są na zimno ze świeżych, dojrzałych owoców od razu po zbiorze. Soki mają prosty skład - sok z owoców 100% lub lekko słodzony ekologicznym cukrem trzcinowym lub ekologicznym miodem - bez użycia mrożonych owoców, soków zagęszczonych i konserwantów. Z 1,7 kg owoców powstaje 1 litr czystego soku.
Soki wspierają naturalnie odporność, pomocne są przy gorączce, grypie, przeziębieniu oraz cudownie smakują przywołując wspomnienie lata i wakacji